Mycronics nye pick-and-place-platform kombinerer fleksibilitet med kapacitet

03-06-2019

Mycronics MY300HX og MY300EX-maskiner kombinerer maksimal fleksibilitet med øget kapacitet takket være opgraderet software og et design med tre maskiner i én.

Elektronikindustriens mest fleksible pick-and-place-platform bliver nu endnu hurtigere.

Med MY300HX og MY300EX lancerer den markedsledende svenske producent Mycronic en ny serie af pick-and-place-maskiner, der kombinerer Mycronics velkendte høje fleksibilitet med en hidtil uset høj kapacitet.

Med op til 100.000 komponenter i timen øges kapaciteten således i forhold til tidligere generationer af MY300-serien – uden at gå på kompromis med MY300-platformens velkendte hurtige omstillinger mellem serier.

”De to nye maskiner kan virkelig gøre en forskel for vores danske kunder. Mycronic har altid været stærk inden for fleksibelt SMT-udstyr, og med den her platform er hastighed og kapacitet ikke længere en begrænsning,” udtaler Mikael Thomsen, administrerende direktør i Eltraco Automation, der har det danske agentur på Mycronic-udstyr.

Tre maskiner i én

Den nye platform består reelt af tre maskiner, der kombineres i én linje. Takket være omfattende hardware- og softwareopgraderinger opnås der fuld synergi mellem de tre maskiner for så høj fleksibilitet og kapacitet som muligt.

MY300HX og MY300EX bygger videre på Mycronics MY300-serie, der blev lanceret i 2017 som et svar på industriens øgede behov for pick-and-place-maskiner med høj fleksibilitet, kompakthed og evne til at håndtere helt små komponenter.

”Fleksibilitet har altid været et nøgleord for danske elektronikproducenter. Men vi mærker samtidig, at flere og flere kunder har behov for øget kapacitet på deres linjer. Nu kan vi levere det bedste af begge verdener,” siger Mikael Thomsen.