Robot Nordic og Eltraco Automation slår sig sammen

10-12-2018

De to odenseanske robotvirksomheder Eltraco Automation og Robot Nordic etablerer fælles selskab under navnet Robot Nordic. Eltraco Automations SMT-forretning fortsætter upåvirket.

Det er med ambitionen om at blive stærkere sammen, at de to odenseanske automationsvirksomheder Eltraco Automation og Robot Nordic per 1/12 slår sig sammen under navnet Robot Nordic.

Som en del af fusionen overtager Robot Nordic Eltraco Automations automationsafdeling, mens ejer af Eltraco Automation, Mikael Thomsen, køber sig ind i Robot Nordics ledelse og bestyrelse. I første omgang vil det nye selskab få fælles adresse på Højager i det nordlige Odense, hvor Eltraco Automation i forvejen havde hovedkvarter.

Eltraco Automations SMT-afdeling fortsætter upåvirket under samme navn med samme medarbejdere og samme agenturer som hidtil under ledelse af Mikael Thomsen.

”Vi står stærkere, hvis vi går til markedet som én enhed frem for som to separate virksomheder. Vi tror på, at vi ved at fusionere vores respektive kompetencer kan få 1 + 1 til at give 3,” udtaler administrerende direktør i Eltraco Automation, Mikael Thomsen.

Mangeårige samarbejdspartnere
Begge virksomheder er medlemmer af robotklyngen Odense Robotics og har gennem flere år trukket på hinandens kompetencer i forbindelse med forskellige automationsprojekter. Eltraco Automation som ekspert i mekaniske løsninger og Robot Nordic som softwarespecialist.

Med etableringen af en fælles organisation bliver de kompetencer nu samlet under samme tag.

”Det giver rigtig god mening, at Eltracos automationsafdeling bliver en del af vores organisation. På den måde sikrer vi en masse knowhow internt i virksomheden. Samtidig håber jeg, at vi kan blive endnu bedre til at drive automationsprojekter ved at trække på Eltracos unikke erfaringer og netværk fra elektronikindustrien, som altid har været en højt automatiseret branche,” siger Michael Hye Nielsen, administrerende direktør i Robot Nordic.

Flere medarbejdere på vej
Det nye Robot Nordic vil have i omegnen af 15 medarbejdere, som foruden medarbejdere i administrationen omfatter bl.a. programmører, PLC-specialister, konstruktører og softwarespecialister.

Virksomheden er allerede i gang med at søge nye medarbejdere til kommende projekter, oplyser Michael Hye Nielsen.