Techtjek: ‘Fremtiden tilhører det testudstyr, der kan kommunikere med resten af verden’
07-06-2024
Hvad kommer til at definere morgendagens testudstyr? Det har vi spurgt vores testudstyrsleverandør, Seica, om.
I en verden, hvor time-to-market bliver mere og mere kritisk, og hvor PCB-test, procesovervågning og dataopsamling flyder mere og mere sammen, vil morgendagens marked for testudstyr tilhøre dem, der satser på åbne, kommunikerende platforme.
“Fremtiden tilhører det testudstyr, der kan kommunikere med resten af verden. Hvis du lever af at sælge lukkede, proprietære testsystemer, vil du være udfordret på din forretning. Det er jeg sikker på,” siger Luca Corli, salgsdirektør hos Seica.
“Bare som eksempel kan vores Seica-testere altid kommunikere med både AOI-udstyret og ligeledes med det udstyr, der efterfølger testeren på linjen. Uanset hvilket mærke eller hvilken protokol, der bruges til maskine-til-maskine-kommunikation, kan Seica levere scripts til at forbinde Seica-testere med ethvert andet udstyr eller enhver MES-løsning på markedet,” tilføjer han.
Handler om tests og fleksibilitet
Italienske Seica S.p.A. er en af verdens førende producenter af testudstyr, særligt flying probes. Virksomheden blev grundlagt i Torino i 1986 og var den første europæiske virksomhed til at lancere en flying probe-løsning i 1995. Siden har Seice flere gange bidraget til at skubbe til udviklingen på markedet, senest ved at introducere konceptet med flyvende fiksturer dedikeret til funktionel test, on board-programmering og boundary scan og dermed konvertere proben fra en testløsning med lav/mellemstor volumen til et masseproduktionsværktøj.
I dag leverer Seica testudstyr til et bredt udsnit af industrier såsom både industriel elektronik og forbrugerelektronik, flybranchen og bilbranchen – herunder elektronik til de nye generationer af elbiler. Eltraco har det danske agentur på alt Seica-udstyr.
Luca Corli har været en del af Seica siden 1994, og han ser en tydelig tendens, når han bliver spurgt ind til, hvad der er de største forandringer inden for testudstyr.
“Tidligere kunne kunderne godt have forskellige holdninger til, hvordan man tester og hvilke løsninger, man bruger. Men i dag, uanset om det gælder flying probes eller andre testformer som bed-of-nails, fylder det ikke længere noget, hvordan man tester. I stedet handler det om at teste så meget som overhovedet muligt og have fuld sporbarhed i produktionen fra start til slut. For kvalitet og dokumentation er bare to helt afgørende parametre,” siger Luca Corli.
Behov for at validere hele processen
Han tilføjer, at kunderne i dag ikke kun har brug for at validere de enkelte printkort – de har brug for at validere hele produktet og hele processen. Derfor har Seica over årene udvidet forretningen til også at omfatte industrielle monitoreringssystemer, der kan overvåge en lang række kritiske procesparametre.
“Det er derfor, jeg siger, at fremtiden tilhører de testsystemer, der kan bidrage til at skabe den nødvendige dokumentation og sporbarhed fra start til slut i linjen,” siger Luca Corli.
Af samme årsag har Seica siden 2005 arbejdet med en åben softwarearkitektur i sine produkter, hvilket giver mulighed for at styre en given Seica-løsning via tredjepartssoftware
Time-to-market bliver kortere og kortere
Ifølge Luca Corli er en anden væsentlig udvikling det faktum, at time-to-market bliver kortere og kortere. Et godt eksempel på det er LED-belysning til elbiler, hvor lygterne hele tiden bliver mere og mere avancerede.
“Så det betyder, at printkort, der egentlig har en levetid på 15-20 år, bliver redesignet allerede efter tre år, fordi mange producenter har brug for at lancere nye produkter hele tiden. Så udviklingstiderne bliver kortere og kortere, og det betyder også, at vi som testproducent tit først har mulighed for at designe testudstyret i sidste øjeblik, når produktet bliver sat i produktion. Det er omkostningstungt og tidskrævende, men det bare sådan, at det er, hvis man vil være med på markedet,” siger Luca Corli.
Hvad kommer kunstig intelligens til at betyde?
Kunstig intelligens – AI – er på alles læber for tiden, og det er da også en teknologi, som er ved at finde vej ind i de nyeste generationer testudstyr.
Men, understreger Luca Corli, det skal gøres med omtanke.
“Vores maskiner er i stigende grad i stand til at træffe visse beslutninger selv. Men vi tror ikke, at vi bare kan erstatte den menneskelige hjerne én til én. AI kan bruges til at spotte rodfejl, hvis man har mange defekter og for eksempel komme med alternative bud på testprogrammer, men det vil stadig være operatøren, der definerer AI’ens rolle,” slutter Luca Corli.
Vil du vide mere?
Er du nysgerrig på at vide mere om Seicas testløsning og de muligheder, de indebærer?
Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 45 65 10 30. Eller send os en mail på info@eltraco.com
Vi fører et bredt udvalg af Seica-produkter, herunder Seicas markedsførende flying probe-løsninger: https://eltraco.com/produkt/mini-line/