Eltraco Automation investerer i egen 3D-Printer

31-05-2018

Vi har fået en ny beboer på vores værksted. Vi har nemlig købt vores egen 3D-printer, som fremover skal være med til at sikre så korte udviklingstider som muligt.

Der er tale om en helt ny F170-printer fra Stratasys, en af markedets førende leverandører af 3D-printere. Printeren er baseret på Stratasys’ velkendte FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling), der gør det muligt at printe fuldt funktionelle prototyper med bevægelige dele.

Printeren bruges allerede internt til at 3D-printe prototyper, men også til at printe komponenter til robotløsninger – eksempelvis beslag, gribere og holdere.

”Det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser. For os giver det rigtig meget mening med sådan en 3D-printer in-house, fordi vi i stedet for at bruge dyrebare timer i maskinværkstedet kan printe prototyper og færdige emner direkte i printeren,” siger administrerende direktør Mikael Thomsen og tilføjer:

”I dag kan det simpelthen ikke betale sig at fremstille de her emner på traditionel vis i et maskinværksted. Med en 3D-printer kommer vi hurtigere i mål med projekterne, og det er bare nemmere at have en printer stående herude bagved end at få det printet ude i byen.

Kunder kan få 3D-printet prototyper

Udover at være et vigtigt internt udviklings- og produktionsværktøj er det også meningen, at vores kunder skal kunne få printet eksempelvis prototyper i printeren.

Flere kunder har faktisk allerede fået printet prototyper, fortæller Mikael Thomsen.

”Hvis vores kunder har behov for at få 3D-printet et emne, men ikke selv råder over en printer, kan de komme til os. Vi skal bare have en CAD-fil med tegningen, så klarer vi resten.”

På billedet ses vores maskinbygger John Kristiansen foran 3D-printeren.