Ny pick-and-place-platform fra Mycronic

06-12-2023

Mycronics nye pick-and-place-platform, MYPro A40, kombinerer Mycronics vanlige fleksibilitet med høj kapacitet og hastighed. Platformen er blandt andet udstyret med en helt ny MX7-mounthead-højhastighedsteknologi, som næsten fordobler placeringshastigheden og samtidig gør maskinen i stand til at håndtere et langt bredere udvalg af komponenttyper og -størrelser.

Mycronic introducerede tilbage i 2017 sin MYPro MY300 pick-and-place-platform, der siden da har etableret sig som et benchmark for elektronikindustrien takket være et bredt produktudvalg og hyppige produktnyheder.

Med MYPro A40-serien bliver det nu taget til et nyt niveau takket være den nyudviklede MX7-mounthead-højhastighedsteknologi. Teknologien gør det nu muligt for maskinen at håndtere komponenter, der er op til seks gange større -og med op næsten dobbelt så høj tophastighed.

”Med MYPro får man det bedste af begge verdener i form af såvel høj fleksibilitet som høj kapacitet og et højt throughput. Derfor er det en platform, som vil være interessant for især de danske elektronikproducenter, der opererer med lidt større serier,” siger Mikael Thomsen, administrerende direktør i Eltraco Automation, der er dansk eneforhandler af Mycronic.

Mulighed for at kombinere to maskiner til én platform
MYPro A40-serien består af modellerne MYPro A40DX-13 og A40DX-17, der har en en 8 mm-feederkapacitet på henholdsvis 160 og 224 feeder pladser.

Derudover vil der være en MYPro A40DX Synergy-linje tilgængelig med op til 448 feeder pladser. Denne model er til de kunder, der ønsker den højest mulige produktionsvolumen ved at kombinere to MYPro A40DX’er til én samlet pick-and-place-løsning.

Skruer op for volumenen
De danske elektronikproducenter, som har brug for høj kapacitet vil glæde sig over MYPro A40DX’s IPC-klassificerede tophastighed på 59.000 cph – komponenter pr. time – sammenholdt med MYPro MY300DX-platformens cph på 40.000.

Dette er muligt takket være det nye MX7-mounthead, som integrerer syv uafhængige placeringsdyser, der styres af 14 individuelle Z- og theta-motorer. Den gør det blandt andet muligt at placere komponenter så store som 45×45×15 mm eller 150×40×15 mm. Teknologien gør det ligeledes muligt at placere komponenter så små som 0,4 × 0,2 mm.

Den unikke kombination af høje placeringshastigheder og det brede miks af komponentteknologier sikrer nye muligheder for agil just-in-time-produktion. Hermed bliver det muligt hurtigt at opskalere produktionsmængderne uden at skulle investere i en dedikeret high-speed linje.

Ny grafisk brugergrænseflade
A40-platformen kommer desuden med en nydesignet grafisk brugergrænseflade, som forenkler både oplæring og pick-and-place-operationer for selv uerfarne operatører.

For yderligere oplysninger:
Mikael Thomsen, administrerende direktør i Eltraco Automation: 30 70 36 35 / Mikael.Thomsen@eltraco.com